Ξεφλουδίζω τα μήλα, απομακρύνω τον πυρήνα τους και τα κόβω σε κυβάκια, καρέ.
Τα βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύω απαλά κι όταν τα μήλα κατεβάσουν τα υγρά τους δυναμώνω τη φωτιά σε μέτρια. Τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Τότε τα κατεβάζω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο, τη ρετσίνα και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι. Μόλις ενωθεί το αλεύρι έχοντας δημιουργήσει μια ομοιογενή αφράτη ζύμη, είναι έτοιμη δεν χρειάζεται παραπάνω ζύμωμα.
Αφού έχει κρυώσει η γέμιση, της προσθέτω τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύοντας την.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω λίγη από τη ζύμη και την ανοίγω απαλά με τα χέρια μου, πιέζοντας από το κέντρο προς τα έξω.
Δεν την κάνω πολύ λεπτή, περίπου ½ εκ πάχος και την κόβω σε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου 10 εκ περίπου, με ένα κουπ πατ ή το πιατάκι του καφέ. Στην υπόλοιπη ζύμη αν θέλω να φτιάξω παιδικά μηλοπιτάκια κόβω μικρότερης διαμέτρου 6 εκ.
Βάζω από 1 κγ γέμιση σε κάθε στρογγυλό τμήμα ζύμης. Σκεπάζω τη γέμιση διπλώνοντας στα δύο τη ζύμη και κλείνω καλά στην ένωση και τα τοποθετώ στο ταψί.
Με ένα μαχαίρι τρυπάω κάθε μηλοπιτάκι από πάνω για να μπορεί να βγαίνει ο ατμός.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 35 – 40 λεπτά.
Τα γλυκά δεν παίρνουν χρώμα και αφού τα βγάλω από το φούρνο τα αφήνω περίπου 30 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.
Όπως βρίσκονται κρύα στο ταψί τα κοσκινίζω από πάνω με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.