Ταμπονάρω τα λουκάνικα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει η υγρασία τους και τα κόβω στη μέση.
Κάθε μέρος κόβω το μισό σταυρωτά και ενδιάμεσα.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα ανακατεύω.
Προσθέτω σταδιακά το νερό, να γίνει ένας χυλός.
Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι σε μέτρια-δυνατή ένταση και με μια λαβίδα πιάνω το κάθε λουκάνικο από το κομμένο μέρος, βουτάω το υπόλοιπο (μη κομμένο) στο κουρκούτι και το ρίχνω στο λάδι.
Πρώτα βάζω το μέρος που έχει το κουρκούτι, το αφήνω λίγα δευτερόλεπτά και έπειτα το αφήνω να μπει όλο μέσα.
Καθώς τηγανίζεται ανοίγει το λουκάνικο και δημιουργούνται τα πόδια του χταποδιού.
Το λουκάνικο έχει την τάση να μένει από την μια πλευρά γι αυτό μόλις πάρεις χρώμα το γυρίζω και από την άλλη.
Μόλις πάρει χρώμα και το κουρκούτι, χρειάζεται περίπου 1 λεπτό, το βγάζω και το αφήνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα λουκάνικα.
Βάζω σε ένα μικρό κορνέ κέτσαπ και δημιουργώ το πρόσωπο του χταποδιού πάνω στο κουρκούτι.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.