Καλύπτω ένα πυρέξ ή ταψάκι 20 x 20 εκ. με λαδόκολλα (και τα πλαϊνά του) και κοσκινίζω με ζάχαρη άχνη.
Σε ένα μπολάκι βάζω κρύο νερό και βυθίζω σε αυτό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλη την ποσότητα της ζάχαρης, την μισή ποσότητα (70 γρ.) μαρμελάδα φράουλας και την μισή ποσότητα(75 γρ.) της γλυκόζης.
Την βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά και να λιώσει η μαρμελάδα και η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει το μίγμα αφήνω 1,5 λεπτό (αν έχω θερμόμετρο μέχρι τους 110 βαθμούς Κελσίου) και κατεβάζω απ’ τη φωτιά. Τότε αφού στραγγίξω καλά τα μαλακά φύλλα της ζελατίνης τα προσθέτω και ανακατεύω καλά να διαλυθούν. Ρίχνω μέσα επίσης την υπόλοιπη μαρμελάδα, τη γλυκόζη και ενσωματώνω.
Βάζω το μίγμα στο μίξερ και ανακατεύω σε υψηλή ταχύτητα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαστιχωτό το μίγμα και το χρώμα του να ανοίξει. Αν επιθυμώ πιο έντονο χρώμα μπορώ να προσθέσω χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ρίχνω το μίγμα γρήγορα (γιατί όσο αργώ γίνεται πιο στερεό) στο ταψάκι, κοσκινίζω και από πάνω με άχνη και αφήνω να στεγνώσει, να στερεοποιηθεί για 5 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ.
Όταν περάσει αυτό το διάστημα, κόβω είτε με μαχαίρι τετράγωνα κομμάτια, είτε με κουπ – πατ σε σχέδιο, τα πασπαλίζω γύρω γύρω με άχνη και τα τινάζω να φύγει η περίσσεια.