Στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι τα βύσσινα από το σιρόπι τους.
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ.
Χωρίζω το μείγμα στα δύο και στο ένα προσθέτω το γάλα σε δύο δόσεις εναλλάξ με το κακάο.
Για τη γέμιση σε άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα τυρί με τη ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και το κόρν φλάουρ μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ και ρίχνω με ένα κουτάλι εναλλάξ από το μείγμα βανίλιας και κακάο. Με ένα μαχαίρι αναμιγνύω ελαφρά τα δύο μείγματα.
Βάζω στη μέση τη γέμιση από την κρέμα τυριού προσέχοντας να μην πάει εξωτερικά από τη ζύμη γιατί θα καεί στο ψήσιμο. Προσθέτω διάσπαρτα τα μισά βύσσινα.
Όπως στην αρχή σκεπάζω την γέμιση εναλλάξ με ζύμη βανίλιας και κακάου, αναμιγνύοντάς τα απαλά με ένα μαχαίρι. Ρίχνω τα υπόλοιπα βύσσινα και με το μαχαίρι πάλι τα πιέζω να μπουν μέσα στη ζύμη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180*C για 45-50 λεπτά (τσεκάρω με ένα ξυλάκι στη μέση να βγει καθαρό όπως κάνω στα κέικ).
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζω πάνω στην πιατέλα, αφήνοντας το εκεί να κρυώσει τελείως.
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη βάζω σε ένα μικρό κορνέ.
Ραντίζω με αυτή το κέικ από πάνω γραμμικά. Τέλος γαρνίρω με λίγα βύσσινα και σερβίρω.