Go Back
+ servings

Βάψιμο με παντζάρι σε μπλε χρώμα

Δημιουργεί μπλε ομοιόμορφο χρώμα στο αυγό.
Βάψιμο με παντζάρι σε μπλε χρώμα
Βάψιμο με παντζάρι σε μπλε χρώμα
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής8 Ωρ.
Μερίδες: 4 Αυγά

Συστατικά

  • 3 παντζάρια κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κ. σ. λευκό ξύδι
  • σκεπάζω με νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα παντζάρια μαζί με το ξύδι.
  • Σκεπάζω τα παντζάρια με νερό.
  • Το βράζω για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζω το ζουμί σε ένα βάζο.
  • Ρίχνω μέσα 4 άσπρα αυγά.
  • Αφήνω από 3 ώρες μέχρι μια νύχτα για πιο έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να στεγνώσουν.

Για να φτιάξω εφέ μαρμάρου:

  • Παίρνω μια σακούλα κατάψυξης την αναποδογυρίζω και αλείφω με βούτυρο το εσωτερικό της. Την γυρίζω πάλι από την καλή της πλευρά.
  • Βάζω το αυγό μέσα και με τα χέρια το ακουμπάω γύρω γύρω να βουτυρωθεί.
  • Βγάζω το αυγό και το ρίχνω αμέσως μέσα στο διάλυμα του οποίου το χρώμα και τις αποχρώσεις του θέλω να πάρει.

* Κολιέ από Koko Di Alma

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!