Go Back
+ servings

Βάψιμο με παντζάρι σε μπλε χρώμα

Δημιουργεί μπλε ομοιόμορφο χρώμα στο αυγό.
Βάψιμο με παντζάρι σε μπλε χρώμα
Βάψιμο με παντζάρι σε μπλε χρώμα
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής8 Ωρ.
Μερίδες: 4 Αυγά

Συστατικά

  • 3 παντζάρια κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κ. σ. λευκό ξύδι
  • σκεπάζω με νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα παντζάρια μαζί με το ξύδι.
  • Σκεπάζω τα παντζάρια με νερό.
  • Το βράζω για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζω το ζουμί σε ένα βάζο.
  • Ρίχνω μέσα 4 άσπρα αυγά.
  • Αφήνω από 3 ώρες μέχρι μια νύχτα για πιο έντονο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να στεγνώσουν.

Για να φτιάξω εφέ μαρμάρου:

  • Παίρνω μια σακούλα κατάψυξης την αναποδογυρίζω και αλείφω με βούτυρο το εσωτερικό της. Την γυρίζω πάλι από την καλή της πλευρά.
  • Βάζω το αυγό μέσα και με τα χέρια το ακουμπάω γύρω γύρω να βουτυρωθεί.
  • Βγάζω το αυγό και το ρίχνω αμέσως μέσα στο διάλυμα του οποίου το χρώμα και τις αποχρώσεις του θέλω να πάρει.

* Κολιέ από Koko Di Alma

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!