Go Back

Πως βάφω τα Πασχαλινά αυγά με φυσικούς τρόπους

Ένα από τα σημαντικότερα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι το βάψιμο των αυγών. Το κόκκινο χρώμα που παραδοσιακά τα βάφουμε συμβολίζει τα πάθη του Χριστού γι αυτό και η διαδικασία αυτή γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη.


Βάψιμο αυγών συναντάμε από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας σε όλο τον κόσμο. Στην Κίνα, στην Αίγυπτο, στην Ρώμη και φυσικά στην Ελλάδα.


Παλαιότερα τα χρώματα ήταν μόνο φυσικά από λαχανικά και μπαχαρικά αλλά απαιτούσαν αρκετές ώρες για έντονο αποτέλεσμα. Ακόμα και τότε υπήρχαν πολλοί τρόποι διακόσμησης τους όπως τα φύλλα των λουλουδιών, των λαχανικών και άλλα.

Σήμερα δείχνω πως βράζω τα αυγά χωρίς να σπάσουν, πως τα χρωματίζω σε διάφορα χρώματα με φυσικούς τρόπους και κάποια εφέ που μπορούμε να δημιουργήσουμε πάνω τους.
Πως βάφω τα Πασχαλινά αυγά με φυσικούς τρόπους
Πως βάφω Πασχαλινά αυγά με φυσικούς τρόπους
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας1 d
Χρόνος βρασμού20 Λεπ.
Πιάτο: Πάσχα, Πως φτιάχνω

Συστατικά

  • αυγά

Οδηγίες

  • Παίρνω κατά προτίμηση άσπρα αυγά και τα αφήνω 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζω όσα χωράνε να καλύπτουν τον πάτο μια φαρδιάς κατσαρόλας, γεμίζω να καλυφθούν με νερό (όχι ζεστό) και τα βάζω στο μάτι σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σκεπάσω με καπάκι την κατσαρόλα.
  • Μόλις αρχίζουν να βράζουν, αν ανασηκώνονται έντονα χαμηλώνω τη φωτιά, ίσα να βράζει το νερό και τα αφήνω για 20 λεπτά.
  • Βγάζω τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!