Go Back
+ servings

Αρωματικό κέικ με εσπεριδοειδή

Μεθυστικό, αρωματικό κέικ με εσπεριδοειδή ακριβώς για αυτή την περίοδο που τα φρούτα με τα γλυκά αρώματα είναι στην καλύτερη στιγμή τους.
Μπουκιά και γεύση, αφράτο κέικ με κομματάκια ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών για να συνοδεύσουμε το πρωινό μας, το ρόφημα μας και να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο και εμείς στη δουλειά.
Ξέρω, δεν θα κρατήσει πολύ γιατί όλοι θα θέλουν τουλάχιστον ένα κομμάτι μόλις το μυρίσουν και έπειτα ίσως και δεύτερο… αλλά έτσι είναι αυτά!
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
κέικ πορτοκάλι μανταρίνι
κέικ πορτοκάλι μανταρίνι
Εκτύπωση Συνταγής
4.58 from 19 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 310kcal

Εξοπλισμός

  • Φόρμα κέικ με δακτύλιο 26 εκ

Συστατικά

  • 380 γρ αλεύρι μαλακό
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 4 μανταρινιών το χυμό
  • 2 μανταρινιών το ξύσμα
  • 70 ml σπορέλαιο
  • 2 κγ λικέρ από κάποιο εσπεριδοειδή
  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ ζαχαρωμένα εσπεριδοειδή πορτοκάλι, μανταρινή ή λεμονί δες ΕΔΩ πως μπορείς να τα φτιάξεις ή φρουί γλασέ
  • 50 γρ αμύγδαλο λευκό κομμένο στα 4 προαιρετικά
  • λίγα έξτρα ζαχαρωμένα εσπεριδοειδή για γαρνίρισμα

Για το γλάσο:

  • 6 ΚΣ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • λίγο νερό

Οδηγίες

  • Πρώτα χτυπάω τα αυγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω την ανάδευση.
  • Προσθέτω τα αρωματικά, τα ξύσματα του πορτοκαλιού ,μανταρινιού και λεμονιού.
  • Συνεχίζω με το σπορέλαιο και έπειτα με το λικέρ.
  • Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω εναλλάξ με το χυμό των φρούτων ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  • Τέλος προσθέτω τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια σε κομματάκια (και αν θέλω τα αμύγδαλα) ανακατεύοντας να στο μείγμα.
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 26 εκ με δακτύλιο και ρίχνω το μείγμα σε αυτή.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα στους 180*C για 40 λεπτά.
  • Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα αφήνοντας το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν κρυώσει βάζω σε ένα μπολάκι την μαρμελάδα πορτοκαλιού την αραιώνω με 1-2 κγ νερό και αλείφω με αυτή το κέικ από πάνω.
  • Γαρνίρω με έξτρα ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού από πάνω και είναι έτοιμο για κόψιμο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 310kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 29mg | Potassium: 255mg | Fiber: 2g | Sugar: 29g | Vitamin A: 349IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 86mg | Iron: 2mg