Θρυμματίζω τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το βούτυρο.
Απλώνω το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ, πιέζοντας δυνατά την βάση να σφίξει.
Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα τυριού μαζί με την άχνη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το σιρόπι με 1 ΚΣ ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το 1/3 πάνω στην γέμιση. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά κυκλικά με την κρέμα.
Από πάνω απλώνω τα βύσσινα και βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βγάζω από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι το ξεκολλάω περιμετρικά από το τοιχία και αφαιρώ το δακτύλιο. Μεταφέρω το γλυκό σε πιατέλα.
Σερβίρω γαρνίροντας κάθε κομμάτι με λίγο σιρόπι.