Σε ένα μπολ ρίχνω τον κιμά κοτόπουλου και τον «σπάω» με μια κουτάλα, σε κομματάκια.
Προσθέτω το μαϊντανό, τη μουστάρδα, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.
Βουτάω σε νερό μια μια τις φέτες του μπαγιάτικου (κατά προτίμηση) ψωμιού, τις πιέζω καλά στις παλάμες να στραγγίξει το νερό, αφαιρώ την κόρα τους και θρυμματίζω την ψίχα στο μπολ.
Ανακατεύω καλά το μείγμα (ιδανικά με τα χέρια), να γίνει ομοιογενές και το χωρίζω σε τέσσερα ίσα μέρη.
Τοποθετώ το ένα μέρος πάνω σε μεμβράνη και το απλώνω. Βάζω στη μέση ένα σφιχτό αυγό καθαρισμένο και με τη βοήθεια της μεμβράνης το τυλίγω, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το αυγό.
Βάζω στη σειρά τρία μπολ, το ένα με το αλεύρι, το άλλο με τα χτυπημένα αυγά και το τρίτο με τη τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάω ένα ένα τα σκοτσέζικα αυγά στο μείγματα, τινάζοντας σε κάθε ένα να φύγει η περίσσεια και τέλος τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Τα αλείφω με ένα πινέλο ή τα ψεκάζω με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζω στο φούρνο, στους 200*C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να δημιουργήσουν εξωτερικά μια τραγανή κρούστα.
Τα βγάζω από το φούρνο και τα σερβίρω μαζί με πράσινη σαλάτα.