Εύκολη κρέμ καραμελέ με μόνο 3 υλικά

Εύκολη κρέμ καραμελέ με μόνο 3 υλικά! Αριστοκρατικό, ντελικάτο γλυκό με ιδιαίτερη κρεμμώδη υφή και γεύση καραμέλας, που λόγω της ανάλαφρης σύνθεσης του, αποτελεί ιδανική επιλογή κεράσματος μετά από το φαγητό.

Σε μια εύκολη εκδοχή με λίγα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, δεν χρειάζεται προετοιμασία και μέσα σε μια ώρα περίπου είναι έτοιμο.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag  #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP



Εύκολη κρέμ καραμελέ με μόνο 3 υλικά
Εύκολη κρέμ καραμελέ με μόνο 3 υλικά
Εκτύπωση Συνταγής
4.25 from 4 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: ΓΛΥΚΟ
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 172kcal

Εξοπλισμός

Συστατικά

Για την καραμέλα:

  • 120 γρ ζάχαρη
  • 3 ΚΣ νερό

Για τη γέμιση:

  • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 397 γρ ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 ml νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω την ζάχαρη και τη βρέχω με το νερό.
  • Ανάβω την ένταση σε μέτρια και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα σταματάω το ανακάτεμα (μπορώ να ανακινήσω μόνο από τη λαβή του σκεύους) και περιμένω να βράσει η ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει παίρνοντας καφετί χρώμα.
  • Όταν αρχίσει να αλλάζει το χρώμα, προσέχω να μην καεί γιατί θα πικρίσει η καραμέλα. Μόλις αποκτήσει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα της, την αποσύρω από την εστία και την ρίχνω στη φόρμα 10x14 εκ (την οποία έχω τοποθετήσει πάνω σε προστατευτική επιφάνεια γιατί η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας την ανάδευση (κυρίως προς τον πάτο που κολλάει το ζαχαρούχο).
  • Τέλος βάζω το νερό και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Ρίχνω το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από την καραμέλα.
  • Μεταφέρω τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζω μέχρι τη μέση με βραστό νερό (μπεν μαρί).
  • Τα βάζω στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις στους 180*C, για 50-55 λεπτά.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το ταψί με το νερό και αφήνω τη φόρμα να κρυώσει 10 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι αποκολλώ το γλυκό από τη φόρμα περιμετρικά και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα (προσεκτικά γιατί θα γεμίσει και με λιωμένη καραμέλα).
  • Το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 172kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 79mg | Sodium: 70mg | Potassium: 148mg | Sugar: 28g | Vitamin A: 187IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 105mg | Iron: 1mg