Θρυμματίζω τα μπισκότα στον πολυκόφτη μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνω το μείγμα σε μια φόρμα με σούστα 24 εκ τη βάση της οποίας έχω γυρίσει ανάποδα για να βγαίνει πιο εύκολα και την έχω βουτυρώσει.
Ρίχνω τα μπισκότα, ισιώνω την επιφάνεια τους και πιέζω με τη βάση ενός ποτηριού να συμπιεστούν.
Τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζω τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με 120 ml κρέμας γάλακτος και τα ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί να λιώσουν και να ενωθούν.
Χτυπάω με το μίξερ το τυρί κρέμα Philadelphia με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση, να μαλακώσει.
Προσθέτω την ζάχαρη άχνη σε δόσεις ,και συνεχίζω με το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.
Τέλος ρίχνω την υπόλοιπη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζω την ανάδευση για άλλα 5 λεπτά.
Απλώνω το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση και ισιώνω την επιφάνεια του.
Βάζω το γλυκό στην κατάψυξη να κρυώσει και να σταθεί.
Για την γκανάζ λιώνω πάλι μαζί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος (όπως προηγουμένως) και τη ρίχνω πάνω στη σοκολατένια γέμιση.
Σκεπάζω το σοκολατένιο Philadelphia cheesecake με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά.
Αφού περάσει αυτό το διάστημα, βγάζω το σοκολατένιο Philadelphia cheesecake από την κατάψυξη, το μεταφέρω σε μια πιατέλα και γαρνίρω με τρίματα σοκολάτας και μπισκοτένια αστέρια.
Σερβίρω το πιο γιορτινό, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό!