Παίρνω το κάθε κομμάτι λαδόκολλας και το φτιάχνω καραβάκι.
Θρυμματίζω τα μπισκότα πολύ καλά είτε με μια σακούλα κατάψυξης είτε στον πολυκόφτη. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια την βάζω σε ένα πυρίμαχο μπολ και την λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτω τα μπισκότα ανακατεύω και όσο είναι ακόμα ζεστή με ένα πινέλο καλύπτω με το μίγμα σοκολάτας όλη την εσωτερική πλευρά της λαδόκολλας (καραβάκι).
Το βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά και επαναλαμβάνω την επάλειψη άλλες δύο φορές αφήνοντας στα ενδιάμεσα να στεγνώσει κάθε στρώση.
Στο τέλος αφαιρώ τη λαδόκολλα.
Για να φτιάξω το γλάσο βάζω την άχνη μαζί με λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύω. Ανάλογα πόσο παχύρευστο το θέλω προσθέτω άχνη (για να γίνει πιο πηχτό) ή χυμό για να αραιώσει.
Βάζω το γλάσο σε μια zip σακούλα και κόβω την μια άκρη της δημιουργώντας κορνέ. Στολίζω τις κορυφές του καραβιού όπως πέφτει το χιόνι πάνω του και στάζει. Δεν θέλω το γλάσο να είναι πολύ σταθερό, για να φαίνεται ότι το χιόνι στάζει.
Στολίζω με ζαχαρωτά και αφήνω να στεγνώσει το γλάσο.