Στο μούλτι θρυμματίζω τα μπισκότα στη συνέχεια προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάω για μια φορά ακόμη.
Σε φορμάκια ατομικά από σιλικόνη ή με αποσπώμενο πάτο παίρνω από το μίγμα που έφτιαξα και με τα δάχτυλα χτίζω την βάση και την περιφέρεια τους δημιουργώντας το καλούπι. Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Φτιάχνω την γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ την κρέμα τυριού, την άχνη, το αυγό και την βανίλια.
Όταν ετοιμαστούν τα ταρτάκια, κόβω ένα πλακάκι σοκολάτας το τοποθετώ μέσα του και γεμίζω με την κρέμα τυριού από πάνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 100*C για 15 λεπτά.
Τα βγάζω, αφήνω 20 λεπτά να κρυώσουν, αφαιρώ από τα φορμάκια και κόβω ένα κομματάκι σοκολάτας σε μικρά κομματάκια για να τα γαρνίρω από πάνω.
Σερβίρω ή τα διατηρώ στο ψυγείο.