Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω πρώτα όλα τα υγρά υλικά, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακί και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνω το αλάτι στο αλεύρι που στη συνέχεια προσθέτω σταδιακά στα υγρά υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνω μια μπάλα στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, την αλευρώνω και την ανοίγω στη μηχανή πρώτα δύο φορές στο 1 και έπειτα σταδιακά μέχρι το 6 (το 7 είναι το πιο λεπτό).
Κάθε φορά αλευρώνω ελαφρά το φύλλο για να μην κολλάει στη μηχανή μέχρι να γίνει το φύλλο 10 εκ πλάτος επί 35 – 40 μήκος.
Απλώνω με ένα κουτάλι κατά μήκος της μεγάλης του πλευράς ξινή μυζήθρα και με ένα πινέλο με λίγο νερό περνάω την άλλη άκρη του.
Τυλίγω, στρουφίζοντας το φύλλο γύρω από τη γέμιση μέχρι να τυλιχτεί όλο και να κολλήσει η άλλη άκρη του.
Κολλάω με λίγο νερό και τις άκρες δεξιά και αριστερά να μην φύγει η γέμιση και αρχίζω να τυλίγω όπως το σαλιγκάρι το φύλλο, αραιά. Όταν φτάσω στο τέλος βάζω λίγο νερό και κολλάω την άκρη από κάτω.
Μια μια τις πίτες τις τοποθετώ σε μια αλευρωμένη πετσέτα και σκεπάζω πάλι με μια άλλη πετσέτα κουζίνας.
Όταν τελειώσω όλες τις πίτες ζεσταίνω το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και βάζω (ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού) όσες χωράνε. Αφήνω για 3 – 4 λεπτά και γυρίζω για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Τις βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρω είτε σκέτες είτε με μέλι και σουσάμι από πάνω.