Για το σιρόπι βάζω το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, με τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, το κακάο και το νερό. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Το βγάζω από τη φωτιά.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας να καβουρδιστεί για περίπου πέντε λεπτά.
Το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω κουταλιά κουταλιά το σιρόπι και το χυμό πορτοκαλιού.
Το βάζω πάλι στη φωτιά, προσθέτω την κουβερτούρα, ανακατεύοντας να λιώσει και να πήξει ο χαλβάς.
Βγάζω από τη φωτιά, βάζω τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά), σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και κλείνω το καπάκι για πέντε λεπτά.
Ανοίγω και αφού βρέξω με νερό τη φόρμα του κέικ ρίχνω το μείγμα σε αυτή, πιέζοντας το καλά. Αφήνω για πέντε λεπτά.
Αναποδογυρίζω και ξεφορμάρω το χαλβά από τη φόρμα στην πιατέλα και γαρνίρω από πάνω με ολόκληρα καρύδια.
Αφήνω μια ώρα, να κρυώσει, να σταθεί και σερβίρω.