Go Back
+ servings

Τρούφες σοκολάτας με σαβαγιάρ

Από τα ωραιότερα, αρχοντικά γλυκά οι τρούφες σοκολάτας με σαβαγιάρ στολίζουν τις γιορτινές πιατέλες και αποτελούν ιδανικό κέρασμα και εκτός σπιτιού.
Η ατομική τους συσκευασία σε χάρτινες θήκες ακόμα και σε σελοφάν τις κάνουν εύκολες στη μεταφορά και η εντυπωσιακή τους εμφάνιση διακοσμεί τέλεια το τραπέζι.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
τρούφες σοκολάτας
τρούφες σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
4.58 from 7 votes
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπ.
Χρόνος Αναμονής30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 20 Κομμάτια
Θερμίδες: 330kcal

Συστατικά

  • 280 γρ σαβαγιάρ στρογγυλά ή οβάλ
  • 400 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι 30ml κονιάκ , προαιρετικά
  • 100 γρ σοκολατένια τρούφα

Για τη γέμιση:

  • 290 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 4 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 37 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες

  • Αν έχω στρογγυλά σαβαγιάρ παραλείπω το προηγούμενο βήμα.
  • Αν έχω οβάλ σαβαγιάρ με ένα μαχαίρι, κόβω κάθε ένα στη μέση και έπειτα τα στρογγυλεύω.
  • Για τη γέμιση χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά, να μαλακώσει και να ασπρίσει.
  • Ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα φροντίζοντας να μην είναι πολύ ζεστή και την ενσωματώνω στο βούτυρο. Προσέχω να μαζέψω από τα τοιχώματα ότι μένει για να γίνει ομοιογενές το μείγμα μου.
  • Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά την άχνη ζάχαρη χτυπώντας ταυτόχρονα.
  • Τέλος ρίχνω τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη βελούδινη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
  • Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με το κονιάκ (μπορώ να το αντικαταστήσω με ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας).
  • Παίρνω το ένα σαβαγιάρ το βουτάω στο γάλα (γρήγορα να μην μουλιάσει), το στραγγίζω καλά και το αλείφω με ένα κγ βουτυρόκρεμα και την απλώνω σε κονικό σχήμα.
  • Βουτάω το δεύτερο σαβαγιάρ στο γάλα και σκεπάζω με αυτό τη βουτυρόκρεμα δημιουργώντας ένα σάντουιτς.
  • Καλύπτω με μια σπάτουλα με βουτυρόκρεμα από πάνω όλο το γλυκάκι και το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Όμοια συνεχίζω και με τα υπόλοιπα.
  • Καλύπτω έπειτα και τη βάση με βουτυρόκρεμα και την αφήνω κι αυτή να κρυώσει.
  • Παίρνω ένα ένα τα γλυκά και πασπαλίζω σιγά σιγά την τρούφα πάνω τους φροντίζοντας να καλυφθούν παντού με αυτή.
  • Τα βάζω πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά και επαναλαμβάνω τη διαδικασία στα σημεία που έχουν μείνει κενά.
  • Τοποθετώ τα τρουφάκια μέσα σε χάρτινες θήκες και έπειτα σε κούτα χάρτινη και μέσα στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του κεράσματος.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 330kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 3g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 67mg | Sodium: 135mg | Potassium: 77mg | Fiber: 1g | Sugar: 33g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 38mg | Iron: 1mg