Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι ανακατεύοντας τα καλά.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα κίτρινο παστέλ χρώμα. Τότε προσθέτω και το φυτικό έλαιο.
Συνεχίζω ρίχνοντας εναλλάξ τα άλευρα με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα.
Συμπληρώνω με την τεμαχισμένη κουβερτούρα, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα αφού πρώτα τα δύο τελευταία τα έχω αναμίξει με 1 κ. γ. αλεύρι.
Ανακατεύω για τελευταία φορά απαλά με τη μαρίζ και ρίχνω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25 εκ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα που βρίσκεται σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω.
Ετοιμάζω το σοκολατένιο γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ την κουβερτούρα με το αλάτι και προσθέτοντας την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνω 1 λεπτό, να ζεσταθεί η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύω απαλά να ομογενοποιηθεί η γκανάζ.
Την αφήνω να κρυώσει κι αυτή λίγο, να γίνει πιο πηχτή. Τότε περιλούζω με αυτή το κέικ.
Όταν κρυώσουν όλα γαρνίρω με λίγη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.