Για το παντεσπάνι χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτω τη βανίλια και αφού αναμίξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω εναλλάξ στο μπολ με 50 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
Χωρίζω το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα προσθέτω το κακάο μαζί με 30 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω τα μείγματα εναλλάξ (βανίλια – κακάο- βανίλια κλπ) σε 2 φόρμες του κέικ (λαδωμένες) 20 & 22 εκ (αν δεν έχω 2 φόρμες ψήνω όλο το μείγμα σε μια και έπειτα το κόβω σε μια μικρότερη).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 20-30 λεπτά. Βγάζω τα παντεσπάνια από το φούρνο (πρώτα θα είναι έτοιμο το πιο μικρό), τα αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά και τα βγάζω από τις φόρμες. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και κόβω το κάθε ένα σε 2 επίπεδα. Αν κάποιο έχει φουσκώσει πολύ αφαιρώ το «καπάκι» από το παντεσπάνι και το κρατάω.
Για να φτιάξω το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βράζω για 2 λεπτά το νερό , τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Για τη μους βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να τα σκεπάζει και αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάω τα πρώτα στο μίξερ να αφρατέψουν. Ρίχνω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάω απαλά τους κρόκους και ρίχνω μια ΚΣ γάλα σε αυτό ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζω όλους τους κρόκους στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να βράσουν. Βγάζω από την εστία, στραγγίζω απαλά τις ζελατίνες και τις ρίχνω μέσα ανακατεύοντας να διαλυθούν και προσθέτω το μέλι.
Σε ένα μπολ βάζω την τεμαχισμένη κουβερτούρα και την λιώνω είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύμματα. Ενώνω τη λιωμένη σοκολάτα με το προηγούμενο μείγμα και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ενσωματώνω το μείγμα με τη μαρέγκα σε δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Αφήνω τη μους στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει.
Για την πραλίνα λιώνω σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη μαζί με το νερό χωρίς να ανακατεύω καθόλου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά (καλό είναι να το κάνουμε σε δύο δόσεις, μισή κάθε φορά, γιατί η καραμέλα πρέπει να μην έχει βάθος για να καραμελώσει σωστά). Τότε ρίχνω να αμύγδαλα ανακινώντας απαλά από το χερούλι μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να καραμελώσει. Ρίχνω την καραμέλα πάνω σε αλουμινόχαρτο προσπαθώντας να το απλώσω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Τότε την κόβω σε κομμάτια και την θρυμματίζω σε ένα γουδί (ή στο μούλτι).
Ενσωματώνω την πραλίνα στη μους.
Λιώνω με τον ίδιο τρόπο 150 γρ κουβερτούρα για το γαρνίρισμα και την απλώνω σε λεπτή στρώση πάνω σε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο. Με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας το τυλίγω και το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Για να μοντάρω την τούρτα βάζω το ένα μεγαλύτερο παντεσπάνι πάνω σε μια πιατέλα και το ραντίζω με σιρόπι.
Απλώνω μια στρώση από την μους πραλίνας και συνεχίζω όμοια πρώτα με το επόμενο μεγάλο παντεσπάνι και έπειτα με τα δύο μικρότερα.
Καλύπτω με τη μους και τα πλάγια από τα παντεσπάνια και αφού έχει στεγνώσει η κουβερτούρα που είχα απλώσει στο αλουμινόχαρτο την σπάω σε στενόμακρα κομμάτια και καλύπτω με αυτά την περίμετρο της τούρτας δημιουργώντας τον κορμό ενός δέντρου.
Σκεπάζω με τη μους και την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος λιώνω τα 100 γρ κουβερτούρας μαζί με λίγο γάλα και τα ανακατεύω με το θρυμματισμένο παντεσπάνι που είχε περισσέψει(ή μπισκότα) δημιουργώντας μια ζύμη. Με αυτή φτιάχνω σκαντζόχοιράκια που διακοσμώ με ασπρισμένα αμύγδαλα και για μάτια βάζω δύο κουκουνάρια.
Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες πριν την σερβίρω.