Οι λάτρεις του φυστικοβούτυρου, αυτές τις μπάρες θα τις λατρέψουν. Με έντονη γεύση και τραγανά κομμάτια φυστικιών που σε κάνουν να μην θέλεις να τελειώσει ποτέ.
Σε ένα ταψί απλώνω τις νιφάδες βρώμης και τις ψήνω στους 180*C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν, τις βγάζω.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα χοντροκομμένα φυστίκια και τους ηλιόσπορους.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύω να ενωθούν το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το ελαιόλαδο (αν είναι σκληρή η υφή τους, τα ζεσταίνω πρώτα λίγο να μαλακώσουν).
Τα προσθέτω στο μπολ με τα στερεά υλικά πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
Σε μια ορθογώνια φόρμα 14x10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα ρίχνω και απλώνω το μείγμα.
Με τη ράχη του κουταλιού πιέζω καλά την βάση να συμπιεστούν τα υλικά.
Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστο 30 λεπτά.
Κόβω σε κομμάτια και αποθηκεύω για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.