Για να φτιάξω τη γέμιση ξεκινάω από το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό με τη ζάχαρη, ανάβω την εστία σε μέτρια θερμοκρασία, να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το μέλι ανακατεύοντας για να διαλυθεί.
Σε ένα μπολ ρίχνω τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την αλεσμένη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω. Προσθέτω το ελαιόλαδο και σταδιακά το σιρόπι μέχρι να μην «κατεβαίνει» και περισσεύει στον πάτο του σκεύους (το μείγμα πρέπει να είναι νωπό αλλά χωρίς να στάζει υγρά).
Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά στο ελαιόλαδο τη ζάχαρη, να αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζω με τη ρακή, το νερό ή την αλισίβα και αφού διαλύσω στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα τα ρίχνω κι αυτά στο μπολ. Αναμιγνύω το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα βάζω σταδιακά στο μείγμα.
Παίρνω μια μπάλα ζύμης σε μέγεθος μικρού μανταρινιού, την ανοίγω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη μέση της βάζω από 1ΚΣ γέμιση. Διπλώνω τη ζύμη πιέζοντας γύρω από τη γέμιση να φύγει ο αέρας και να κολλήσει η ζύμη. Με ένα κουπ-πατ 7 – 8 εκ διάμετρο κόβω δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.
Τοποθετώ την πατούδα σε λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζω όμοια με τις υπόλοιπες.
Ψήνω στο φούρνο στους 180*C για 20 – 25 λεπτά περίπου, βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν.
Ραντίζω με λίγο ανθόνερο και κοσκινίζω από πάνω με άχνη ζάχαρη.