Βάζω το σουσάμι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω 2 – 3 φορές με άφθονο νερό. Το στραγγίζω καλά, το απλώνω πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας (παλιά γιατί θα λαδωθεί) και το σκεπάζω με αυτή.
Φτιάχνω την αλισίβα βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι την διπλάσια ποσότητα νερού και διαλύοντας μέσα του 1 κ. σ. καθαρή στάχτη (που προέρχεται από ξύλα χωρίς χημικά). Μόλις βράσει το μίγμα για 1 λεπτά το βγάζω από τη φωτιά και αφού το αφήσω 10 – 15 λεπτά να «κάτσει» η στάχτη στο κάτω μέρος, σιγά – σιγά παίρνω το πάνω μέρος από το υγρό σε ένα άλλο μπολ αφήνοντας στο κατσαρολάκι την στάχτη και ένα μέρος του υγρού. Το αφήνω να κρυώσει τελείως και τότε με ένα σουρωτήρι που μέσα έχω βάλει βαμβάκι σουρώνω πάλι το υγρό σε ένα άλλο σκεύος και έχω έτοιμη την αλισίβα.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη ρακί, την αλισίβα, το ξύσμα του λεμονιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χωρίζω το χυμό πορτοκαλιού σε δύο ίσα μέρη, στο ένα διαλύω μέσα την αμμωνία και το ρίχνω στο μεγάλο μπολ, ενώ στο άλλο διαλύω τη σόδα και το προσθέτω κι αυτό στο μπολ.
Ανακατεύω καλά τα υλικά με το χέρι και σταδιακά ρίχνω το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μου. Την βάζω στο μπολ, τη σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Όταν τη βγάλω από το ψυγείο, παίρνω λίγο από το ζυμάρι κάθε φορά (18γρ.) φτιάχνω μια μπαλίτσα και την ανοίγω σε μπαστουνάκι μήκους περίπου 10 εκ. Στη συνέχεια ρολάρω το μπαστουνάκι πάνω στο σουσάμι για να κολλήσει καλά και το βάζω στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνω τις λαμαρίνες ανά δύο σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 1800 C για 25 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους. Όταν περάσει αυτό το διάστημα τα βγάζω από το φούρνο, αφήνω 2 λεπτά να κρυώσουν και τα βάζω σε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πλήρως.
Τρώγονται κρύα και τα φυλάω σε αεροστεγώς κλεισμένο κουτί.