Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι.
Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά, το αλεύρι ολικής άλεσης, το σκληρό αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και 60 γρ ηλιόσπορους.
Ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά, ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια.
Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αφού περάσει η ώρα, ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.
Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση.
Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα, το κυλάω στους ηλιόσπορους και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί( για να κολλήσουν καλύτερα οι σπόροι, τους βρέχω να είναι νωποί και πιέζω να μπουν στη ζύμη).
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 35 – 40 λεπτά, μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα και τα βγάζω από το φούρνο (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουμε).
Τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν κι έπειτα τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για μια εβδομάδα.