Με τον πλάστη ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και το τοποθετώ στο ταψί ή στην ταρτιέρα. Τη γυρίζω περιμετρικά δημιουργώντας κορνίζα. Εσωτερικά την τρυπάω με πιρούνι και αλείφω με το ασπράδι του αυγού που έχω χτυπήσει ελαφρά. Την ψήνω στους 220*C για 5 λεπτά.
Πλένω και με χαρτί κουζίνας ταμπονάρω τα λαχανικά για να μην έχουν υγρά. Κόβω τη μοτσαρέλα σε χοντρές φέτες.
Βάζω στην προψημένη σφολιάτα τις φέτες της ντομάτας, το τυρί σε φέτες, το σπανάκι και συνεχίζω την ίδια σειρά σε όλη την τάρτα.
Ραντίζω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφού αλείψω τα τοιχία της σφολιάτας με τον κρόκο του αυγού και λίγο νερό, την ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 20 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά, γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.